Pod koniec listopada w Złotym Stoku odbył się cykl szkoleń pod wspólnym tytulem „Profesjonalne wytwarzanie produktów i wprowadzanie ich do sprzedaży” skierowany do uczestników projektu współpracy pn. „Dolnośląskie Smaki”.
W szkoleniach udział wzięło 20 osób zgłoszonych po projektu z terenu LGD „Qwsi” i LGD „Kłodzka Wstęga Sudetów”. Uczestnicy szkoleń mieli okazję dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy na temat ekonomicznych podstaw przedsięwzięcia, podstaw prawnych działalności gospodarczej, przepisów dotyczących produkcji żywności, oznakowania produktów tradycyjnych i regionalnych na rynku UE i w kraju, produktów ekologicznych oraz marketingu. Prowadzący przytaczali liczne przykłady, aby uatrakcyjnić treść jaką mieli do przekazania.
Każdy uczestnik na zakończenie otrzymał certyfikat potwierdzający ukończenie cyklu szkoleń. Wszelkie materiały i prezentacje ze szkoleń dostępne są na stronie internetowej projektu „Dolnośląskie Smaki” http://www.dolnoslaskie-smaki.pl/aktualne/342-szkolenie-p-relacja.html
Udostępnione przez: LGD „Qwsi”