W Międzynarodowych Targach Spożywczych POLAGRA FOOD w Poznaniu uczestniczyli lokalni producenci zgłoszeni do projektu współpracy „Dolnośląskie Smaki” z terenu działalności Stowarzyszenia „Qwsi”.
Na targach Polagra-Food, które odbyły się od 29 września do 2 października br. uczestniczyły – jak rokrocznie – wiodące firmy działające w branży spożywczej, producenci, dystrybutorzy, hurtownicy i sprzedawcy detaliczni. Targi Polagra-Food stanowią znakomitą okazję do zapoznania się z szerokim asortymentem różnorodnych produktów: m.in., ryb, ziół, wyrobów cukierniczych, przetworów a także z żywnością zdrową i dietetyczną oraz wieloma innymi artykułami.
W gronie tegorocznych wystawców Polagra-Food znalazło się również stoisko „Dolnośląskich Smaków” prezentujące przetwory z ekologicznej aroni, pyszne ciasta z cukierni AGA, bakalie w czekoladzie i karmelu, wędzone pstrągi i smażoną mirunę oraz miody i ekologiczne przetwory. Byli ponadto obecni przedstawiciele: P.P.H.U. LARO Irena Kosoń, Eko-Ar, Cukiernia AGA Ryszard Pankiewicz, FISCHLAND Jan Augustynik oraz Gospodarstwo Pasieczne Robert Stachnik. Swoje produkty do prezentacji na stoisku przekazali również pozostali uczestnicy projektu.
Informację i foto udostępniło: Stowarzyszenie LGD „Qwsi”